Δύο ομάδες μαθητών/τριών του 1ου Προτύπου ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετείχαν στον 1ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Map Storytelling με θέμα “GeoVoices: Map Storytelling for Global Sustainability Goals”.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα σχολεία κλήθηκαν να αποτυπώσουν, μέσα από τη δύναμη της χαρτογραφίας και της γεωχωρικής αφήγησης, ιδέες και προτάσεις που συνδέονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Η πρώτη ομάδα συμμετείχε με το θέμα “Sea, land, and people that… unite us” και τη σχετική ψηφιακή αφήγηση: https://arcg.is/04bX8K2
Η δεύτερη ομάδα συμμετείχε με το θέμα “91 Steps to Freedom – Thessaloniki Narrates Its Story…” και τη σχετική ψηφιακή αφήγηση: https://arcg.is/LCmyv
Παρότι οι ομάδες μας δεν απέσπασαν κάποιο βραβείο, η συμμετοχή τους υπήρξε ιδιαίτερα αξιόλογη. Κατά την εκδήλωση παρουσίασης των έργων, οι εκπρόσωποι μας Ευγενία Γιαννακοπούλου
και Χαράλαμπος Καραμανώλης άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους και την ποιότητα της δουλειάς τους, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της ενεργού συμμετοχής σε ευρωπαϊκές δράσεις.
Η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης και έκφρασης, ενισχύοντας τον προβληματισμό των μαθητών/τριών γύρω από σύγχρονα ζητήματα βιωσιμότητας και παγκόσμιας ευθύνης.
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Λεμονιά Λάσκαρη
Ευγενία Τσιουπλή

