Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

MUN (Model United Nations, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών)

Υπεύθυνος καθηγητής: Μωυσίδης Ι.

Σε συνέχεια της δουλειάς που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο σχολείο, προσφέρεται και φέτος η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν στον όμιλο MUN (Model United Nations, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά.

Το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» είναι εκπαιδευτικό συνέδριο που διοργανώνεται από διάφορους φορείς σε όλο τον κόσμο, όπου μαθητές συναντώνται και προσομοιώνουν τη λειτουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Περισσότεροι από 400.000 μαθητές και φοιτητές συμμετέχουν κάθε χρόνο σε Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ως πρεσβευτές και στελέχη διπλωματικών αντιπροσωπειών κρατών-μελών του ΟΗΕ.

Η συμμετοχή σε προσoμοίωση MUN περιλαμβάνει την προετοιμασία των μαθητών για να ερευνήσουν μεταξύ άλλων θέματα διπλωματίας, περιβάλλοντος, πολιτικής, οικονομίας, διακυβέρνησης και ιστορίας. Επίσης, οι μαθητές εκπαιδεύονται να ακολουθούν τους κανόνες της διαδικασίας για τη λήψη αποφάσεων που ακολουθείται στα Ηνωμένα Έθνη. Πάνω σε αυτή τη βάση, ερευνούν σε βάθος τη μελέτη περίπτωσης που τους ανατίθεται (χειρισμός θεμάτων μιας συγκεκριμένης χώρας).

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να είμαστε ενεργά μέλη μιας δημοκρατικής και ανοικτής κοινωνίας που βασίζεται στην επίλυση διαφορών και προβλημάτων μέσω της συζήτησης για την κατάκτηση γνώσης και ενδιαφέρεστε για όσα συμβαίνουν γύρω μας, σας περιμένουμε να συνεργαστούμε για να αναπτύξουμε τις γενικές μας γνώσεις, την κριτική μας ικανότητα αλλά και τον προφορικό και γραπτό μας λόγο στα Αγγλικά.