Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Οικονομίας και επιχειρηματικότητας

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευμορφίλη Παπαδοπούλου

Ημέρα και Ώρα: Τετάρτη 14:15 – 15:30

Σκοπός του Ομίλου είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με βασικές οικονομικές έννοιες και να καλλιεργήσουν την επιχειρηματική σκέψη μέσω της βιωματικής μάθησης. Στους επιμέρους στόχους συμπεριλαμβάνονται η ανάπτυξη δημιουργικότητας και η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η διαχείριση χρόνου, η λήψη απόφασης και η επίλυση προβλημάτων.

Ειδικότερα θα ασχοληθούμε με:

· Προετοιμασία για τον Μαθητικό Διαγωνισμό «ΕΡΜΗΣ» και την Οικονομική Ολυμπιάδα

· Συμμετοχή στο διαγωνισμό – πρόγραμμα Young Business Talents. Οι μαθητές διοικούν τη δική τους εικονική εταιρεία σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες -εταιρείες.

· Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο Girls Go Circular. Η μεθοδολογία του έργου βασίζεται σε μια προσέγγιση εμπειρικής μάθησης, η οποία εμπλέκει τις μαθήτριες και τους μαθητές σε διάφορες δραστηριότητες όπως η διαδικτυακή έρευνα, τα επιχειρηματικά παιχνίδια ρόλων ή ασκήσεις υπό τη μορφή δοκιμασιών.

· Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece. Οι μαθητές δημιουργούν μία εικονική επιχείρηση και αναλαμβάνοντας ρόλους σχεδιάζουν και παράγουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε διαπιστωμένες κοινωνικές ανάγκες.