Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Συμμετοχή στο Μαθητικό Συνέδριο «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»

Συμμετοχή στο Μαθητικό Συνέδριο «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»

Την Πέμπτη 25/4/2024, ομάδα μαθητών/τριών της Α΄ Λυκείου, συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο, με τίτλο «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου ΓΕΛ/1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης και η σκοποθεσία του περιελάμβανε:

· Την ανάδειξη παρεμβάσεων και καλών πρακτικών οι οποίες επαυξάνουν το κλίμα συνεργασίας και συμμετοχικότητας από τη μεριά των μαθητών και μαθητριών και μειώνουν τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς και οι οποίες εφαρμόζονται – ή εφαρμόστηκαν – στα σχολεία και μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα για εκτενέστερη εφαρμογή από μεγαλύτερο αριθμό σχολικών μονάδων.

· Τη δημιουργία ενός πλαισίου ολιστικής αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς και αύξησης του ειρηνικού κλίματος διδασκαλίας και συμβίωσης, για εφαρμογή στο ελληνικό σχολείο.

Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες στο συνέδριο έλαβαν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου με τις ακόλουθες δράσεις:

1. Προφορική εισήγηση με τίτλο: Ενίσχυση της Ειρηνικής Συνύπαρξης μέσω του αθλήματος Bocce.

2. Ερωτήματα και συμμετοχή, δια ζώσης, στις εργασίες Στρογγυλής Τράπεζας με τη συμμετοχή των κυρίων Κωνσταντίνου Μπίκου, Παιδαγωγού, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., Χρήστου Τσιρώνη, Κοινωνιολόγου, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Γεωργίου Μόσχου, Νομικού, πρώην Συνηγόρου του Παιδιού.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Αστέρης Τσιάμης

Ευγενία Τσιουπλή