Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Erasmus days 2022 (13, 14, 15 Οκτωβρίου)

Erasmus days 2022 (13, 14, 15 Οκτωβρίου)

Στο πλαίσιο του εορτασμού των ημερών Erasmus 2022 επιλέξαμε να οργανώσουμε ενημερωτικές συζητήσεις με πρώην και νυν μαθητές μας που συμμετείχαν σε κάποια κινητικότητα Erasmus και να παρουσιάσουν την δική τους προσωπική εμπειρία-άποψη στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα στην δράση συμμετείχαν παλιοί και νέοι απόφοιτοι οι οποίοι ήρθαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο σχολείο και παρουσίασαν από την δική τους σκοπιά την εμπειρία της συμμετοχής τους σε προγράμματα Erasmus.

Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να ακούσουμε την εμπειρία ενός Γερμανού φοιτητή που ως μαθητής είχε έρθει στο σχολείο μας πριν 5 χρόνια και από τότε διατηρεί σχέσεις με τις οικογένειες και τους μαθητές που τον φιλοξένησαν και επισκέπτεται συχνά την πόλη μας. Δύο επιπλέον παλιοί μας μαθητές , νυν φοιτητές στο Α.Π.Θ., μοιράστηκαν με τους μαθητές μας τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Erasmus+ ΚΑ2 που διοργάνωσε παλαιότερα το σχολείο μας καθώς και προγράμματα Erasmus+ ως φοιτητές.

Επίσης μια παλιά μας μαθήτρια πτυχιούχος  της Φιλολογίας περιέγραψε την πρόσφατη εμπειρία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε συμμετέχοντας σε πρόγραμμα Erasmus ως φοιτήτρια του Α.Π.Θ.

Ταυτόχρονα έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα που τρέχει το Σχολείο μας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης που έχει λάβει και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν να συμμετάσχουν σε κινητικότητες στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα Erasmus, τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και τις δεσμεύσεις των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή στον εορτασμό των ημερών Erasmus 2022  οργανώθηκε από την ομάδα των εκπαιδευτικών

Γραμματικοπούλου Αρχοντία, Μαθηματικό

Γρηγοριάδου Κυριακή, Βιολόγο

Μωυσίδη Γιάννη, Αγγλικής φιλολογίας

Σαλονικίδη Δημήτριο, Φιλόλογο