Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Συμμετοχή του ομίλου Model United Nations του σχολείου μας στο 20ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (ARCMUN 2023)

Συμμετοχή του ομίλου Model United Nations του σχολείου μας στο 20ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (ARCMUN 2023)

Ο όμιλος MUN του σχολείου συμμετείχε στις εργασίες του 20ου Συνεδρίου MUN (Προσομοίωση Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών) που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 9-11 Μαρτίου 2023.

Συνολικά πήραν μέρος 11 σύνεδροι (Α και Β Λυκείου) σε 2 διπλωματικές αντιπροσωπείες. 5 μαθητές-μαθήτριες (Ιωάννα-Μαρία Κόνιαρη, Ανδρέας Κόνιαρης, Νίκη Τσαχπίνη, Αναστάσιος Τσιαούσης Βασίλειος-Αρσένιος Υάκινθος) εκπροσώπησαν τη Δημοκρατία της Κορέας και 6 μαθητές-μαθήτριες (Μαρία Πολίτη, Ίωνας-Λαμπρινός Πολίτης, Κυριακή Πολυμέρη, Στυλιανή Πολυμέρη, Ανδριάνα Πρασσά και Φίλιππος Σιατούφης) εκπροσώπησαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες όλων των χωρών που συμμετείχαν συνεδρίασαν σε 8 επιτροπές και συζήτησαν διεθνή θέματα (γλώσσα εργασίας: Αγγλικά) που απασχολούν τις χώρες τους και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καταλήγοντας σε αντίστοιχα ψηφίσματα.

Παρόλο που για το σύνολο της ομάδας αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε δια ζώσης Συνέδριο MUN, 2 σύνεδροι τιμήθηκαν από τους διοργανωτές με διάκριση. Στη Νίκη Τσαχπίνη, ως πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κορέας και εκπρόσωπό της στην επιτροπή της UNICEF, απονεμήθηκε το Verbal Award (βραβείο καλύτερης προφορικής επίδοσης) και στον Ίωνα-Λαμπρινό Πολίτη, ως εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην επιτροπή της UNESCO, απονεμήθηκε το Future Diplomat Award (βραβείο μελλοντικού διπλωμάτη). Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.