Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανδαλουσία στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανδαλουσία στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+

Στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ 10 μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και 2 συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν το σχολείο IES Torre Almenara στο Cala de Mijas στην Ανδαλουσία. Η διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν από 17/2/2024 έως 23/2/2024. Οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες του σχολείου υποδοχής και πήραν μέρος σε πολλές δράσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές/τριες μας χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν το πρόγραμμα των μαθημάτων του σχολείου υποδοχής και παράλληλα συμπλήρωναν μια κλείδα παρατήρησης που τους είχε δοθεί, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους συμμαθητές τους τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αλλά και να προβούν σε προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και στο δικό μας σχολείο.

Αντιστοίχως οι συνοδοί καθηγητές συμμετείχαν σε μαθήματα σχετικά με την ειδικότητα τους, είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με τον σύλλογο διδασκόντων σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του εκπαιδευτικού τους συστήματος, την δομή των βιβλίων τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο διδακτικό τους έργο.

Στην διάρκεια της διαμονής μας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο της Μάλαγα, στην Σεβίλλη και την Γρανάδα.

Πιο συγκεκριμένα ξεναγηθήκαμε στον Βοτανικό Κήπο της Μάλαγα, μια τεράστια έκταση με αντιπροσωπευτικά και ενδημικά είδη της περιοχής, έναν υπέροχο χώρο αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης.

Στην Σεβίλλη περιηγηθήκαμε στην πόλη, περπατήσαμε στις όχθες του Γουανταλκιβίρ, στην Αρένα, στον καθεδρικό ναό, και στην Plaza España.

Στην Γρανάδα εκτός από το ιστορικό κέντρο της πόλης, επισκεφθήκαμε το κάστρο της Alhambra και τα εντυπωσιακά παλάτια της δυναστείας των Nasrid με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Η φιλοξενία του σχολείου υποδοχής, των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν θερμή και γενναιόδωρη, οι μαθητές/τριες μας επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία της ανταλλαγής. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία τους μέσω κάποιου αντίστοιχου προγράμματος Erasmus+.

Τέλος ευχαριστούμε τους μαθητές/τριες της ομάδας μας που με την συνέπεια και την άψογη συμπεριφορά τους εκπροσώπησαν επάξια το σχολείου μας.

Οι συνοδοί καθηγητές

Γρηγοριάδου Κυριακή

Σαλονικίδης Δημήτριος