Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Επίσκεψη του σχολείου Covitto Nazionalle “G. B. Vico”από το Chieti της Ιταλίας στο πλαίσιο προγράμματος eTwinning (18/3 – 25/3/2024)

Επίσκεψη του σχολείου Covitto Nazionalle “G. B. Vico”από το Chieti της Ιταλίας στο πλαίσιο προγράμματος eTwinning (18/3 – 25/3/2024)

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας αποστολή μαθητών/μαθητριών (17 μαθητές, δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί) από το σχολείο Covitto Nazionalle “G. B. Vico” από το Chieti της Ιταλίας, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του σχολείου μας στα μέσα Φεβρουαρίου. Οι Ιταλοί μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου μας.

Την ημέρα της άφιξής τους (Καθαρά Δευτέρα) οι Ιταλοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να την περάσουν με τις οικογένειες των μαθητών μας.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 19 Μαρτίου οι μαθητές του προγράμματος επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλερίου, το Γαλεριανό Συγκρότημα, το ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τέλος τον ιερό ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, όπου ξεναγήθηκαν από τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Δημήτριο Σαλονικίδη.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Λευκό Πύργο και έκαναν την διαδρομή ξενάγησης στο κέντρο της πόλης με το αστικό λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ.

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες του προγράμματος στους χώρους του σχολείου μας και στη συνέχεια είχαν γεύμα στο σχολείο με φαγητά που ετοίμασαν οι οικογένειες των μαθητών.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου οι μαθητές αναχώρησαν για εκπαιδευτική επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγηθήκαμε. Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε το πάρκο του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου επισκεφθήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου ξεναγηθήκαμε. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την πόλη της Καβάλας.

Την Κυριακή οι γονείς των μαθητών παρέθεσαν αποχαιρετιστήριο κοινό γεύμα μαθητών/ γονέων/ καθηγητών σε εστιατόριο.

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου οι Ιταλοί μαθητές αναχώρησαν από το αεροδρόμιο και επέστρεψαν στην Ιταλία με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία.

Οι μαθητές/μαθήτριες μας γνωρίστηκαν με τους Ιταλούς μαθητές και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις, οι οποίες – όπως πιστεύουμε – θα συνεχισθούν και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος eTwinning.