Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Φλώρινα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Φλώρινα

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Οι βιότοποι της Μακεδονίας και η συμβολή τους στην βιοποικιλότητα της περιοχής», πραγματοποιήθηκε 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Φλώρινα από 21-23/4/2024. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 30 μαθητές/τριες της Β΄ τάξης και 3 συνοδοί καθηγητές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης περπατήσαμε σε ορεινά μονοπάτια γύρω από τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου με την καθοδήγηση του κέντρου Περιβαλλοντικών περιηγήσεων και υπαίθριων δραστηριοτήτων «Άρτεμις» και περπατήσαμε στους δρόμους της Φλώρινας και κατά μήκος του ποταμού της του Σακουλέβα.

Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε τις Πρέσπες, ενημερωθήκαμε για τις ιδιαιτερότητες του βιοτόπου από τον φορέα διαχείρισης Πρεσπών, παρατηρήσαμε τις αποικίες των αργυροπελεκάνων με τη βοήθεια τηλεσκοπίων και κυαλιών και είδαμε από ψηλά την έκταση του βιοτόπου. Στη συνέχεια διασχίσαμε τη γέφυρα και φτάσαμε στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου και επισκεφθήκαμε τα ερείπια της ομώνυμης βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου.

Την τρίτη μέρα ξεναγηθήκαμε στο οινοποιείο ALPHA και ενημερωθήκαμε για όλη την αλυσίδα από την καλλιέργεια του σταφυλιού μέχρι την παραγωγή, την εμφιάλωση και διανομή του κρασιού. Ο τελευταίος σταθμός μας ήταν η Έδεσσα και οι περίφημοι καταρράκτες της, μια μοναδική όαση νερού και βλάστησης.

Ευχαριστούμε τους μαθητές/τριες μας για τη συνέπεια και την συνεργασία τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το απαιτητικό αυτό πρόγραμμα.

Οι συνοδοί καθηγητές

Κυριακή Γρηγοριάδου

Γιάννης Μωυσίδης

Δημήτριος Σαλονικίδης.