Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Επιστημών – Cern της Ελβετίας (28/02-03-03-2024)

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Επιστημών – Cern της Ελβετίας (28/02-03-03-2024)

Στο διάστημα από 28/02 έως και 03-03-2024, ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε Ελβετία και Γαλλία. Σε διάστημα πέντε ημερών, διασχίσαμε τέσσερις χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία) και ξεναγηθήκαμε σε εφτά πόλεις (Chamonix, Annecy, Γενεύη, Λοζάνη, Βέρνη, Kolmar και Στρασβούργο). Επισκεφτήκαμε το Cern, το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής, το Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το σπίτι του Αϊνστάιν, το μουσείο ρολογιών Patek Philip , το εργοστάσιο – μουσείο σοκολάτας Cailler, το Ολυμπιακό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές/τριες υπέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τόσο τις μεταξύ τους σχέσεις όσο και τις σχέσεις τους με την ομάδα των συνοδών εκπαιδευτικών και να λειτουργήσουν αρμονικά ως ομάδα. Η εκδρομή αυτή, κατά γενική ομολογία, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα ακαδημαϊκά, πολιτικά και πνευματικά ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών και τους βοήθησε να αποκτήσουν σημαντικές νέες εμπειρίες και να λειτουργήσουν αυτόνομα.

Η ομάδα συνοδών εκπαιδευτικών ευχαριστεί θερμά τους γονείς και κηδεμόνες των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών για την αγαστή συνεργασία και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και τη θετική τους διάθεση και εύχεται αυτή η εκδρομή να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους ίδιους, ώστε να ταξιδεύουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη από όλα τα περιβάλλοντα στα οποία κινούνται.