Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριων του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus στη Grecia Salentina

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριων του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus στη Grecia Salentina

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 7 μαθητών/τριων και 2 εκπαιδευτικών στο Μαρτάνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus και της διάχυσης των καλών πρακτικών του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το λύκειο Salvatore Trinchese  από τις 8-11 Μαΐου 2023.  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο σχολείων καθώς και η μελλοντική μας συνεργασία.

Την Τρίτη μας υποδέχθηκε ο δήμαρχος του Μαρτάνο ο οποίος τόνισε την ελληνική επιρροή στην ιστορία,  την γλώσσα και την κουλτούρα της περιοχής. Στην συνέχεια μας υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου η κυρία Alieta  Sciolti,μας ενημέρωσε για τις δράσεις του σχολείου και ξεναγηθήκαμε στους χώρους των κτιρίων του. Οι μαθητές μας μαζί με Ιταλούς μαθητές συμμετείχαν σε δυο μαθήματα CLIL Φυσικής και Βιολογίας που οργανώθηκαν από τους Ιταλούς συναδέλφους. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε την Galatina, Callipoli και Otranto, σημαντικές πόλεις της Grecia Salentina, όπου ακόμη υπάρχουν ελληνικές επιγραφές και δρόμοι, ξεναγηθήκαμε στους καθεδρικούς ναούς τους και στο μεσαιωνικό ιστορικό τους κέντρο.

Την Τετάρτη οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία του εκπαιδευτικού μας συστήματος και της ιστορίας της πόλης. Οι συνοδοί καθηγητές Κ. Γρηγοριάδου και Δ. Σαλονικίδης δίδαξαν ενότητες της Βιολογίας και της Λογοτεχνίας αξιοποιώντας την μέθοδο CLIL στους Ιταλούς και Έλληνες μαθητές. Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε μουσικό εργαστήρι με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια στη διάλεκτο Griko. Το απόγευμα οι Ιταλοί συνάδελφοι μας ξενάγησαν στην πόλη του Lecce.

Η συνεργασία με τους μαθητές/τριες και τους συναδέλφους ήταν άψογη και δεσμευτήκαμε ότι θα την συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Για να δείτε τα φύλλα εργασίας των μαθημάτων CLIL πατήστε εδώ

Για να δείτε τα φύλλα εργασίας της Βιολογίας πατήστε εδώ

Οι συνοδοί καθηγητές

Κ. Γρηγοριάδου

Δ. Σαλονικίδης

Φωτογραφίες: